Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

Issues!

Lama menyepi kan? Maaf sangat-sangat disebabkan kekangan masa, kebizian yang melanda dan kecelaruan emosi yang entah mengapa. Ini pun nak cepat ni, banyak lagi subjek yang nak kene cover oiii..So many things happened recently. Sedih, marah , happy, geram, semua ada. Mix feeling. Saya tak nak lah cerita semua, cuma saya mahu share beberapa benda yang saya rasa bermanfaat mungkin.
7 oct 2012 Satu peluang yang jarang sekali saya jumpa, tetapi Alhamdulillah berpeluang bertemu dengan The Best World Orator of Islam, Dr. Zakir Naik di PWTC. Can you imagine that?..oh! Awesome!, masih terkenang sampai sekarang, bagaimana sesaknya umat manusia ketika itu, masing-masing berebut  untuk mendapatkan tempat di hadapan dewan. Islamic Views on Jihad and Terrorism. Walaupun tak sempat menghabiskan majlis ilmu itu, tetapi kenangan ini sukar untuk dilupakan. Walaupun kami berbeza bangsa, kaum dan bahasa, tetapi Islam telah mengikat hati-hati kami. Kami bersaudara atas akidah yang satu. That is Islam. Pr…