Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

Yang ke 76

Bismillah..

Sesungguhnya Kami telah aturkan cara mencipta manusia bermulanya dari air mani yang bercampur (dari pati benih lelaki dan perempuan), serta Kami tetap mengujinya (dengan kewajipan-kewajipan); oleh itu maka Kami jadikan dia berkeadaan mendengar dan melihat. (Al-Insaan 76:2)

Kerana keadaan itu tidak mencukupi, maka) sesungguhnya Kami telah menunjukkan kepadanya (melalui akal dan Rasul) akan jalan-jalan (yang benar dan yang salah; maka terserahlah kepadanya) sama ada ia bersyukur (dengan beriman dan taat), ataupun ia berlaku kufur (dengan mengingkari kebenaran atau menderhaka). (Al-Insaan 76:3)



terkesan dengan ayat-ayat ni,  :')





Titik.

ok, assalamualaikum

Tau,
saya tau ni tengah setadi week tapi, na ceghita jugak..

hari ni tak tahulah kenapa tetibe badan ni terasa dilanggar 'sesuatu' (scary x? ) sampai tremor seluruh badan, kaki, tangan, nak menaip ni pon tremor masih tak berhenti jugak..

dah lama tak rasa macam ni, lamaaaaa, lama sangat, sebab tu effect dia dasat sampai camni kot.

ada pulak tu, member usrah yang dah berderai air mata dia. Nampak dia nak tahan tapi tak lalu jugak. Disebabkan aku ni duduk sebelah dia, and melalui pertukaran cas bahu ke bahu (ok, overrr). Makanya effect dia tu sampai kat aku pulak tu. Tapi seb baik boleh cover macho lagi.

agaknya dah teruk sangat karat yang dah melekat kat hati ni. sebab tu lah rapuh sangat. Allah.. :'(.
Apa-apa pon terima kasih Ya Allah atas nikmat ini.

lagi satu masuk je bilik, bukak FB ade mesej dari member saya ni..bunyinya camni..

salam awak
nak share something

When you feel afraid and you cant go on.
When you lost in your emotions, and you feel so down.…