Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Third year yang tak terasa nak third year.

Third year. Tak seindah yang di sangka.
8/9/2013 sayu rasa nak tinggalkan rumah untuk masuk UM balik. sayu sebab nanti mama sorang2 buat homework. sorang2 masak, sorang2 basuh baju, sorang2 tanam bunga, sorang2 pi tangkap ikan. Okay stop. Dah bergenang air mata. Moga Allah kasihi ibubapaku sebagaimana mereka mengasihi aku ketika aku kecil. Aamiin. Pagi tu, mama buat nasi lemak sebelum aku pergi. Nasi lemak tu kiranya breakfast yang berat la bagi family aku sebab biasanya breakfast air milo dengan roti je. hmm! Dan ini juga first tyme aku balik UM tanpa ditemani parents aku. Abang aku yang hantar. Sejak abah sakit bulan 12 sampai bulan 3 tahun lepas, abah tak larat dah na drive jauh2. Sian abah. (T_T). Walaupun aku pergi tinggalkan rumah dengan senyuman, tapi aku rasa fake je semua tu. Serius!.  I love my family. Indeed! Dari hari tu, bermulalah survival hidup aku sensorang kat tengah2 kota KL.
in between. Dah dua minggu belajar ni, aku rasa third year ni takdelah rilek mana pon seperti …