Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2015

Kau pergi~

sedih..

mula-mula tak rasa sedih pun, tapi hari tu tetibe tergerak hati nak tanya..

.. majdah balik bila?..
.. balik esok..
...esok?.. cepatnya?..
..ye la.. esok..
.. bila?.. pagi?..
..a'ahh..

lepas tu la rasa macam dah sedih, sedih yang sayu, tapi tak keluar air mata pun.

sebelum ni selalu usik-usik manja kat dia, lepas ni dah tak boleh dah,
selalu bahan amik gambar dia berselubung dengan selimut masukkan laptop dlm selimut sebab nak buat ala-ala macam mini gsc, sekarang dah tak bleh bahan dah.
selalu acah-acah tarik rambut dia, sekarang dah tak boleh dah..
selalu amik gambar tyme dia tidoq, sekarang dah tak boleh dah..
yang selalu kejut kita kalau nak bangun awal, sekarang takde dah,
yang selalu masuk bilik tak dengar bunyik, tetibe tercongok belakang pintu sampai rasa nak gugur jantung sebab terkejut, sekarang dah takde dah,
yang teman kita tengok citer kartun Big Heroes sampai menangis ketawa sebab kelaka sangat..sekarang takde dah..


sedih kot..

balik bilik biasanya ada majdah…

Something I can see from her.

Post ni sempena memenuhi request dari beliau. XD
Saya sebenarnya tak berapa pandai nak mengarang mengenai orang. Tapi, apa salahnya mencuba kan?.. kahkahkah..
okay, macam mana nak start?..
saya sebenarnya dalam diam-diam saya, banyak sebenarnya yang saya belajar dari beliau. Maksudnya, saya banyak memerhatikan beliau dan me 'reflect'kan apa yang saya perhati dari kehidupan beliau dengan cara kehidupan saya. Dan sebenarnya, banyak kelebihan beliau yang tidak ada dalam diri dan kehidupan saya. 
Saya tak pernah jumpa seorang rakan pun yang sejujur beliau. Betul. Tak tipu. Macam mana nak explain eh?.. Macam ni , dia bagi apa yang dia ada pada dia, dan kita pon bagi apa yang ada dekat dia. Hahahahaha.. ape benda aku cakap ni? Maksudnya takde selindung2, takde agenda apa-apa. 
Saya sebenarnya tak berminat dengan manusia-manusia yang suka mengambil kesempatan. Contohnya, kita bersungguh-sungguh nak kawan dengan dia, share segala cerita suka-duka kehidupan kita, up and down kita, tol…