Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2013

Bukan Setakat Perihal Hati dan Perasaan

Rasa terpanggil untuk tulis entry berkaitan tajuk ni.
Sekarang dah musim orang kawen. Sepupu ramai dah kawen, sepupu belah mama, dan hari ni sepupu belah abah kawen. Sampai hati tak ajak aku gi kenduri. T_T. Kawan sekolah rendah, kawan sekolah menengah, kawan matrik, senior sendiri bahkan coursemate sendiri pon bakal kawen tahun depan. Wahhhh, tahniah, tahniah diucapkan. 

Makanya, hangatlah tajuk ini diperbualkan di dalam kelas, di food junction, bersama jiran bilik sebelah. Lagi-lagi yang dok berjiran satu floor kan. Lagi lah hangat topik tu untuk di kupas-kupas bak memasak pop-corn yang meletup-letup. Sana-sini tajuk kawen, kursus kawen pon semakin berleluasa sekarang ni. Hati memasing berbunga-bunga. Dalam hati ada taman la katakan. Aku tidak menyalahkan soal itu. Bende tu fitrah. Semua orang akan rasa kot. Dia datang sendiri. 
Tapi,

Bagi pandangan aku. Aku ulang sekali lagi " Bagi pandangan aku" ianya salah kalau ia dibincangkan terlalu kerap, sampai menimbulkan pelbaga…

Loss of Sensation

Meniti penghujung sem 1, 3 year student ni banyak ceritanya. Kadang tak tahu bagaimana mahu meluahkan. Semuanya tersimpan dalam rasa, semuanya tersimpan dalam emosi dan fikiran. Dengan conass dan test yang tak berkesudahan setiap minggu, homework yang juga tak putus-putus, ditambah lagi dengan keadaan emosi yang tak menentu. Homesick terutamanya. 
Cuti haritu pun tak macam cuti, sampaikan tengok tv dengan family pun kene bawak meja study sekali nak siapkan homework. Sebab semua kata homework kene hantar hari isnin , tup tup, kene hantar 2 minggu lepas tu rupanya. What the.......  Aku rasa tak berbaloi cuti aku, dahlah susah nak balik. Keluar? Aku yang suka shopping ni pon takda masa nak shopping dengan family disebabkan kerja2 semua itu. Kadang, susah juga untuk tingkatkan self-esteem and motivasi diri. Punca?
 " Indeed, with the remembrance of Allah, do hearts find rest"

Puncanya yang utama, sejak akhir-akhir ini, susah sekali mahu thabat dalam jalannya, susah sekali mahu s…