Skip to main content

Tak bersebab

Rasa sedih sangat malam ni,
Tak bersebab,

Bestkan kalau ada someone ajak makan ke,  lepak ke.. Kann?..


Nak balik kampung lah esok..

Boleh makan jagung !!!

daripada dok mereput kat kl ni, macam zombie dah hidup, pi kerja balik tido..

Comments

Popular posts from this blog

Lihat Dengan Mata Hati

Ohayo !!!
Konichiwa !!!
Oyasuminasai !!!
eh, Assalamualaikum..^^
Rindu saya tak?..wahaha..jangan tipu, saya tau anda semua rindu saya kan kan kan ?
Maaflah sebab membuat blog saya ni berhabuk sikit, disebabkan ketiadaan emosi dan selera maka blog ini ditinggalkan kesepian.
Ada tiga benda yang kalau dilihat kita akan dapat pahala: melihat wajah ibu bapa (p tengok sekarang, koi malu nak tengok depan-depan sebab tu koi tengok curik-curik je)melihat kaabah (tengok kat tv pon boleh)melihat laut ( jom pi picnic!!!)  Saya rasa pelik, macam mana tengok laut leh dapat pahala?..sebab kalau nak diikutkan dengan arus modenisasi sekarang ni, makin tambah dosa adela dengan tengok orang couple2..tengok orang pakai tak cukup kain..ye la kan kat tepian laut kan banyak orang speses cenggini. wuhuhu..
Ok, jawapannya, dengan melihat laut, kita boleh  berfikir tentang kejadian alam.


Bila tengok laut terbentang luas depan mata....
         Ya Allah, luasnya laut ni, macam tak de penghujung..macam mana lah ora…

Dah Banyak Kali Saya Cakap

Ada beza antara kaca dan permata. Cewahh, tetibe je. Ye, betul! dua-duanya nampak serupa, tapi kalau kita perhati dan teliti dengan bantuan lens ataupun mikroskop 40x magnifier, 100x, kalau tak nampak jugak, mintak sikit minyak masak mak awak kat dapur tu, letak sikit kat slide awak tu..Eheh, pasti kita nampak ada perbezaannya. Yang permata, nampak berkilau-kilau tapi yang kaca , ianya pudar, kosong.
Tapiiiii, ini bukan hikayat kaca mahupun permata. Jauh sekali mengenai lens ataupun mikroskop. Cumanya, acapkali makhluk yang bergelar manusia suka menghakimi manusia yang lain. 
Situasi semasa solat jemaah.
A:  awak sekolah agama ea dulu?
B: a'ah
A: awakla jadi imam.
B: huh?
Kenapa selalu sahaja budak yang memegang title "sekolah agama" di anggap lebih  alim berbanding dengan yang tidak sekolah agama? Padahal sama je , sama-sama belajar fardhu ain.  Cuma, ada la kelebihan sedikit pada budak "sekolah agama" sebab diorang ambil Sijil Menengah Agama (SMA). Mereka ken…

Cerita seorang Cikgu Tadika

" mama, barang apa tak beli lagi ni?, cepatlah ma, hari dah panas dah ni"
" kejap, nak beli sikit lagi ni, tunggu je kat motor tu"
Phone berbunyi.. nombor tak dikenali.. Tak angkat.
Di rumah...
"Nak masak apa hari ni ma?"
" masak lemak ketam lah"
" alaa, taknaklah ma, nak buat ketam masak merah boleh ma?"
" suka hati kamulah"
"Yey"
Phone berbunyi lagi.. nombor yang sama..cuba diangkat..
" hello, ni cik syaidatul ye?..  blablabla..."
-mama-
"Siapa tadi tu ?'
"Emmm, ada orang suruh pi interview"
" kerja apa tu? Kat mana?"
"Cikgu tadika ma, kat jauhh, adah pun tak tau kat mana, nak pegi ke tak ha ma?"
"Pegi je laa, cuba, daripada kamu membuta kat rumah ni, baik kerja kan, dapatla jugak duit sikit"
"Mana ada adah membuta, mak ni... "

Ni lah padahnya bila seronok tabur resume, mana2 company main letak je. Desperate punya pasal nak kerja, malu jadi para…